preskoči na sadržaj
Osnovna škola Dobriše Cesarića Zagreb
Webmail About us
Školski volonterski klub Mali princ

Nastavljamo se baviti temama kao što su: volontiranje, solidarnost, kreativnost, odgovornost, upcycling, kulturna raznolikost, učenje na daljinu i boravak na otvorenom.

Zahvaljujući projektu Green fingers udruge O.A.ZA i programu Europske snage solidarnosti nastavljamo online druženje s volonterima koji dolaze iz nekoliko europskih zemalja. Volonteri će nam pomoći i oko provedbe novih Erasmus+ projekata (Upcycling: from bottom to top i OUTSIDE) koji također promoviraju održivi razvoj i nove metode učenja.

U volonterske aktivnosti možete se uključiti na sljedeći način:

1. PLESNI IZAZOV: pogledajte video za plesni izazov na irsku skladbu An Dreoilin koji su snimili volonteri, brzi video odgovor učenika 2.a i video razredne nastave koja se također uključila u ovu zabavnu aktivnost.

2. UPCYCLING: pogledajte video koji su za vas snimili volonteri. Razmislite možete li i sami na kreativan način starom predmetu pronaći novu svrhu. Naprimjer, razmislite kakav bi vam predmet bio potreban u razredu, na hodniku ili kod kuće. Zatim svoje ideje podijelite s prijateljima u razredu. Vaše učiteljice, knjižničarka i volonteri će vam pomoći ostvariti vašu ideju. Ili, pokušajte uzgojiti novu sadnicu od ostatka poriluka, luka ili đumbira. Pratite nevjerojatan napredak biljke i uživajte u istraživanju!

Zatim riješite ovu anketu kojom ćemo pokušati saznati koliko učenici u raznim europskim zemljama poznaju pojam "upcycling".

Da bismo lakše planirali naše aktivnosti molim vas da upišete svoje ime i prezime ili barem ime škole. Više prilika za sudjelovanje potražite na Teamsu, Facebook-u ili Instagramu školske knjižnice.

Tijekom zimskih praznika dopisivat ćemo se s učenicima iz Španjolske, Portugala, Grčke, Poljske i Turske u svrhu upoznavanja i izrade portreta od recikliranih materijala. Na dnu stranice možete pronaći prezentaciju s uputama za sudjelovanje u ovoj aktivnosti.

 

3. ZAŠTO JE VOLONTIRANJE VAŽNO? Pogledajte video u kojem volonteri prezentiraju zemlje iz kojih dolaze. Zašto su postali volonteri?

Istražite pojmove kojima možemo opisati volontiranje: učenje, upoznavanje, dijeljenje, solidarnost, prijateljstvo, mir, aktivnost, iskustvo, razmjena, poštovanje, istraživanje, učenje, putovanja, jezici, empatija, uključivanje, promjena, lokalna zajednica, itd.

Klikni na fotografiju i saznaj zašto organiziramo radionice s volonterima!

 
preskoči na navigaciju