Erasmus+ projekti 2021-2027

 

Osnovna škola Dobriše Cesarića u Zagrebu provodi Erasmus projekte neprekinuto od 2017. Ponosni smo nositelji Erasmus+ akreditacije što omogućuje mobilnosti učenika i djelatnika u razdoblju od 2021. do 2027.

 

AKREDITIRANI PROJEKTI

Osnovna škola Dobriše Cesarića u Zagrebu nositelj je Erasmus akreditacije od 2022. godine što učenicima i djelatnicima škole otvara mogućnosti stručnog usavršavanja u inozemstvu. Ovaj status škola će imati do 2027. godine. 

Više detalja o projektu koji se vodi pod brojem 2022-1-HR01-KA121-SCH-000053663 u trajanju od 15 mjeseci (1.6.2022.-31.8.2023.) možete pronaći u izvještaju pod Priloženi dokumenti ili upitom koordinatorici projekta Antonija Lujanac na mail antonija.lujanac@skole.hr 

 

STRATEŠKA PARTNERSTVA

UPCYCLING proveli smo u suradnji sa školama iz Poljske, Španjolske, Portugala, Grčke i Turske. Cilj projekta bio je poticati ekološku svijest učenika, njihovu kreativnost i poduzetništvo putem suradničkog učenja s učenicima iz cijele Europe. Twinspace

OUTSIDE je partnerstvo organizacija iz Italije, Belgije, Hrvatske, Litve i Velike Britanije. Cilj projekta bio je istraživačkim radom u multikulturalnim grupama edukatora osmisliti inovativne pristupe učenju u školama koje razvijaju ključne kompetencije 21.stoljeća.

Experimenta je strateško partnerstvo za promociju STEM obrazovanja učenika u Hrvatskoj, Italiji i Španjolskoj koje smo proveli tijekom šk.god. 2022./2023.

COMM-EDU je malo partnerstvo organizacija iz Hrvatske, Italije, Grčke i Turske kojem je cilj razvoj građanskih kompetencija. Trajao je 18 mjeseci, a rezultirao je kvalitetnijom suradnjom škola sa svojim lokalnim sredinama.

YAB je dvogodišnji projekt škola i udruga iz Hrvatske, Španjolske i Italije za poticanje anti-bullying ponašanja. 

IMAGEnder je projekt za poticanje medijske pismenosti u suradnji sa školama iz Finske, Švedske i Italije čija se provedba očekuje tijekom šk.god. 2023./2024.

Za detaljnije informacije o svakom projektu možete se obratiti školskoj knjižničarki Antoniji Lujanac osobnim dolaskom ili putem maila antonija.lujanac@skole.hr

 

Mrežna stranica i projektni izvještaji

Za više informacija o akreditiranim projektima možete se obratiti školskoj knjižničarki Antoniji Lujanac na alujanac@gmail.com 

 

Skip to content